Laatste wijziging: 30.11.2010 | Home | Contact | Copyright | Disclaimer | Privacy | Zoek
Techniek op deze website

De website Interface van het programma Dreamweaver MX2004
estherflorian.nl ging op 26 januari 2005 echt 'de lucht in'. Ik maakte de site met het professionele Dreamweaver MX 2004, een programma om websites mee te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden.
De site is ontworpen op een breedte van 750 pixels. Voor iedereen met een beeldschermresolutie van 800 x 600 of hoger (en dat is bijna iedereen) is de site dan ook prima te bekijken. Verder is alles aangepast op gebruik met Microsoft Internet Explorer 5.5 / 6.0 en hoger. Als je een andere explorer hebt, kunnen sommige dingen er anders uitzien. Dreamweaver houdt rekening met het gebruik in andere explorers, zoals Mozilla Firefox, Opera of Safari (Mac). In de praktijk is gebleken dat zich toch enkele problemen kunnen voordoen, vooral wat betreft de grootte van witruimtes en positionering. Soms kan ik daar iets aan veranderen, soms niet. Uit de webstatistieken blijkt overigens dat bijna 90% van de bezoekers van onze site gebruikt maakt van Microsoft Internet Explorer versie 5.5 of hoger.

Florian, de webbeheerder

www.estherflorian.nlIn het beroepsleven werkzaam als internetmanager op de afdeling Communicatie van een modern bedrijf met ongeveer 1300 medewerkers. Is daar eindverantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke als de technische kant van de externe website en het interne Intranet. Coördineert en organiseert de werkzaamheden van de afdeling inter-/intranet. Coacht de in het bedrijf aangestelde redacteurs en correspondenten (die het leveren van bijdragen aan de inhoud van Internet én Intranet als neventaak hebben) en heeft de eindredactie over de geleverde content. Geeft verder gebruikersopleidingen aan (nieuwe) redacteurs en correspondenten voor de twee content management systemen Tridion en Smartsite. Onderhoudt de contacten met de leveranciers en technical supporters van deze content management systemen.
Adviseert collega's en management over inzetbaarheid, mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen wat betreft Internet en Intranet. Verzorgt samen met de grafisch vormgeefster en een redacteur het beeldmateriaal en de banners voor de interne en externe website. Is landelijk voorzitter van het gebruikersoverleg over het corporate internet van alle filialen van het bedrijf.
Maakt foto's en artikelen voor de websites.
De eigen website estherflorian.nl is ontstaan uit hobbyisme en het maken ervan draagt daarnaast bij aan een beter begrip op het gebied van webdesign en webtechniek.

De foto'sNikon D100, geweldige digitale spiegelreflex
De foto's op de website estherflorian.nl zijn tot oktober 2008 meestal gemaakt met de digitale spiegelreflexcamera Nikon D100. De gebruikte objectieven zijn de Nikkor VR 18-200mm en de Nikkor's 24-120mm, 12-24mm en 70-300mm. Als flitser gebruik ik de Nikon Speedlight SB-800. In oktober 2008 heb ik de Nikon D700 aangeschaft, een full-frame digitale spiegelreflex. Een andere camera die we, tussen januari 2006 en zomer 2008 veel gebruikten is een Canon Digital Ixus 50. Deze camera is inmiddels defect (geen reclame voor Canon, temeer omdat ik -op mijn werk- al veel te veel Canon compactcamera's defect heb zien gaan). Tot maart 2007 is een aantal foto's gemaakt met de Leica Minilux met Summarit 2.4 / 40 mm objectief. Deze analoge camera is in maart 2007 na ruim 15 jaar echter defect geraakt, waarna ik een Zeiss Ikon analoge meetzoekercamera met 2.0 / 35 mm objectief heb gekocht. Deze camera heb ik oktober 2008 echter alweer ingeruild tegen de Nikon D700. Door de negatieven van deze analoge camera in te scannen kon ik ook de daar mee gemaakte foto's op onze site plaatsen.
Veel foto's zijn bewerkt in Nikon View of in Photoshop Elements 3.0. In enkele gevallen is de foto een uitsnede van het origineel.

Afdrukken van foto's maken
Wil je een afdruk van een foto op deze website? Mail me dan en vraag naar het origineel. Downloaden van deze website heeft weinig zin. De bestanden zijn te klein om goede afdrukken te maken. Mailen doe je via Contact bovenaan iedere pagina van deze website.

Geheugenruimte
Voor deze website heb ik in totaal 300 MB ruimte beschikbaar. Dat is behoorlijk wat. Toch verdwijnen webpagina's, foto's en teksten na verloop van tijd weer van de site. Bij het onderwerp gedepubliceerd zie je wat inmiddels gearchiveerd is. Als je interesse hebt in een pagina die inmiddels niet meer te vinden is, mail me dan. In de meeste gevallen kan ik de oude pagina opnieuw publiceren.

Naar bovenzijde pagina