Laatste wijziging: 27.10.2007 | Home | Boris | Contact | Copyright | Privacy | Techniek


Boris

Nijmegen / Malden, 2 november 2005
(tekst en foto's: Florian)

Een zoon!
We hebben een zoon. Boris is geboren op woensdag 2 november om 08.28 uur, negen dagen vóór de uitgerekende datum. De bevalling was in het UMC St.Radboudziekenhuis in Nijmegen. Boris krijgt de achternaam van zijn papa.

Voorspoedige bevalling

De geboorte van Boris is goed en snel verlopen. Op woensdag 26 oktober kondigden zich de eerste voortekenen aan. Esther had zo nu en dan wat "oefenweeën". Vanaf dinsdag 1 november omstreeks 18.00 uur namen de weeën sterk in aantal en hevigheid toe. Ze volgden op een gegeven moment om de 5 á 10 minuten. Woensdagochtend 2 november om 2.30 uur belde ik de verloskundige. Jeanne Kervezee constateerde toen een ontsluiting van 2 centimeter. Hierop zijn we naar het UMC Radboud gegaan. Rond 7.50 uur was er volledige ontsluiting. Om 8.28 uur werd vervolgens onze zoon Boris geboren. De verloskundigen Anneke en Kim, co-assistent dr. Vos en gynaecologen Van Golde en Creemers begeleidden de bevalling van Esther.

Couveuse
Boris was bij zijn geboorte vrij klein en licht: 44 centimeter en 2475 gram. Daarom ging Boris aanvankelijk in de couveuse. Na een uurtje mocht hij daar weer uit omdat hij goed zijn temperatuur bleek te houden. Boris werd vervolgens met warme kruiken in een gewoon bedje gelegd. Op dit moment heeft Boris een goede temperatuur van 37,0 graden.

Antibiotica tegen GBS
Vanwege Esther's streptococcus B (GBS) besmetting werd Esther voorfgaande aan de bevalling antibiotica toegediend. Dit was ook de reden van de relatief vroege gang naar het ziekenhuis. De antibiotica moeten namelijk minimaal 4 uur vóór de geboorte toegediend zijn, zodat ook de ongeboren baby er profijt van heeft. Het toedienen van deze antibiotica gebeurde op ons verzoek. Bij baby's kan GBS tot ernstige ziekte leiden, terwijl de bacterie voor volwassenen ongevaarlijk is. De antibiotica hebben geen nadelige bijwerkingen voor moeder of kind.

Blakende gezondheid

Vanwege de (zeer kleine) kans op een infectie of ziekte door GBS mochten moeder en zoon nog niet meteen naar huis. Boris bleef 48 uur onder observatie. Overigens verkeert Boris in blakende gezondheid. Alle onderzoeken en controles waren in orde. Ook het 'aanleggen' voor de borstvoeding gaat prima en onze zoon slurpt er lustig op los.

Naar huis
Boris en Esther zijn vrijdagochtend 4 november naar huis gekomen. Na thuiskomst hebben we nog enkele dagen de professionele hulp en ondersteuning van kraamverzorgster Yvonne. Zij is van de kraamzorg Zuid Gelderland. Boris slaapt de komende maanden op onze slaapkamer in een wiegje. Daarna gaat hij naar zijn eigen kamer.


Dit is het originele bericht op onze website van 2 november 2005. Het onderwerpje 'Naar huis' voegde ik op 4 november toe.

Lees ook het bericht "Geen GBS-besmetting Boris"

Naar boven