Laatste wijziging: 01.06.2006 | Contact | Copyright | Privacy | Techniek | Boris Startpagina
Naar overzichtspagina
 Naar startpagina

6790 gram, 67 centimeter

Malden, 9 mei 2006
(tekst: Florian, foto's: Esther)

Bij het bezoek aan het consultatiebureau op dinsdag 9 mei blijkt dat Boris flink gegroeid is. Hij is nu 6790 gram zwaar en 66,7 centimeter lang. De omvang van zijn hoofdje houdt gelijke tred met deze groei.

Met deze flinke gewichts- en lengtetoename is Boris weer terug in het 'groene gedeelte' van de groeicurve. Boris is vooral de laatste twee weken gegroeid. We merkten dat aan zijn enorme eet- en slaaplust.


Boris' hoofdomvang wordt bij ieder bezoek gemeten

"Zeer symmetrische bouw"
Kinderarts Silvia onderzoekt Boris en let daarbij speciaal op zijn hartje en zijn heupjes. Ze vertelt ons dat er geen enkele hartruis te horen is. Silvia zegt verder dat Boris een "zeer symmetrische bouw heeft" en dat zijn heupjes prima in orde lijken. Hij beweegt goed en is lenig. Zijn hoofdje kan hij goed omhoog houden en Boris rolt zelfstandig van zijn rug op zijn buik, en regelmatig ook andersom.
Silvia ziet dat Boris op zijn vuistjes knabbelt en zijn handen bekijkt. Dat is het ontdekken en bewust worden van zichzelf, vertelt de kinderarts.

Hormoonzalf
Silvia bekijkt het ruwe plekje op Boris' rechterwang. Dat moeten we behandelen. Waarschijnlijk door de enzymen in zijn speeksel, dat door het duimen voortdurend op zijn wang komt, blijft het plekje schraal. Als het binnen enkele weken niet weg is, krijgen we hormoonzalf voorgeschreven. De oorzaak van het plekje, dat Boris al vroeg na zijn geboorte kreeg, is niet duidelijk. Mogelijk is het een lichte allergie.


Papa kleedt Boris weer aan na het bezoek
aan het consultatiebureau

Bekijk de groeicurve van Boris

Naar boven